سایز متن /
بسم الله الرحمن الرحیم
صوت و متن کامل خطبه های نماز جمعه ۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ شهرستان کاشمر به امامت امام جمعه محترم موقت حضرت حجه الاسلام والمسلمین علی احدی
خطبه اول :
سلامٌ علیکم و رحمه الله
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله رب العالمین و الصلاه و السلام علی افضل رسله و اشرف بریه سیدنا و مولانا و حبیب قلوبنا ابا القاسم المصطفی محمد صلی الله علیه و علی آله الطاهرین و اللعن علی اعدائهم اجمعین من الان الی قیام یوم الدین اللهم انا نحمدک و نُثنِی علیک و نتوکل علیک و نعوذ بک من شرور انفسنا .
«وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَلْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ » بقره/۱۸۶ ؛ در ماه بسیار با عظمتی قرار گرفته ایم ، ماه مبارک رجب این ماه از سه جهت مهم است بلکه می توان گفت از جهات متعددی مهم است . یکی از آنها این است که این ماه ، ماه متعلق به امامان معصوم علیهم السلام است ، ما با پنج نفر از امامان در این ماه شریف نامشان را بیشتر می شنویم یا ولادتشان است یا شهادتشان آقا امام باقر علیه السلام امام پنجم ، امام هادی علیه السلام امام دهم ، امام جواد الائمه علیه السلام امام نهم ، حضرت امام مولی الموحدین علی بن ابی طالب علیه السلام امام اول ، موسی بن جعفر علیه السلام امام هفتم ، و همچنین وفات بانوی نمونه حضرت عقیله بنی هاشم زینب کبری سلام الله علیها که نیمه ماه رجب است . پس این ماه ماه امامت است ، ماه ولایت است .
جهت دوم اهمیت این ماه ، ماه پیغمبر خداست . در این ماه بزرگترین حادثه در تاریخ بشریت به وقوع پیوسته است . خدا رحمت کند امام را وقتی می خواستند از این جریان یاد کنند با عنوان اینکه هیچ حادثه ای مثل این جریان نیست ، یاد می کردند و آن عبارت است از آمدن مهمترین سفیر الهی یعنی بعثت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه وآله وسلم پس این ماه ، ماه پیغمبر هم است .
جهت سوم که این ماه مهم است و از جهتی از آن دو مناسبت مهم تر ، ماه خداست، ماه نزدیکتر شدن رابطه بشر با پروردگار عالم ، ماه ذکر ، ماه دعا ، ماه راز و نیاز با حضرت پروردگار . ما انسانها نیازهایی داریم در این عالم ، نیاز به آب و غذا ، هوا ، اکسیژن ، نیاز به تشکیل خانواده و داشتن همسر ، فرزند اینها نیازهای ما و شماست ولی در کنار این نیازها به خصوص ما انسانها نیاز به یک تکیه کردن بر یک قدرت بی نظیر و معدن همه کمالات داریم و آن نامش خداست . موجودی که همه خوبیها در او هست . ما انسانها همین الان که نشسته ایم در نماز پُر برکت جمعه خواهران محترمه ، برادران عزیزی که در جلسه هستید این جمله را در مورد خودتان پیاده کنید و خواهش می کنم بیشتر دقت کنید ما انسانها همه مان دنبال زیبایی هستیم ؛ کسی هست تو جمعیت ما که بگوید من زیبایی را دوست ندارم ؟ محال است ، همه مان دنبال زیبایی ، هنر ، ارزش ، همه هستیم . انسان عاشق زیبایی است ما چه می خواهیم در این عالم ، ما یک موجودی دوست داریم که همه اش آگاهی باشد ، نادانی در آن نباشد خُب آن کسی جز خدا نیست . ما یک موجودی دوست داریم خیلی قدرت داشته باشد که ابر قدرتها سر سوزن هم به حساب نیایند در برابر او . فرمود یا موسی قدرت من آنچنان است که هر چه را بخواهم می شود هیچ کس مانع من نمی شود یا خَیْرَ الْمَسْؤولینَ ؛ ای خدایی که از همه مسئولین تو بالاتری ، قدرتی نیست در برابر تو . ما انسانها چه می خواهیم ؟ قدرت می خواهیم آن هم قدرت بی نهایت ، ما چه می خواهیم ؟ زیبایی می خواهیم . چرا مرد و زن جنس مخالف را اینقدر دوست دارند ؟ چقدر جانشان را فدا می کنند ، هستی شان را برای همدیگر و برای رسیدن به این اشتها می دهند؟ چون دنبال زیبایی و لذت اند ، این زیبایی را به این خانم چه کسی عنایت کرده ؟ این زیبایی را به مرد چه کسی عنایت کرده ؟ بعضی از گُل و گیاه لذت می برند ؛ زیبایی را آیا خود گُل و گیاه درست کرده یا او داده ؟ حتماً جواب می دهید که او به گُل عنایت کرده . می شود خود خدا زیبا نباشد و به گُل زیبایی بدهد ؟! می شود خودش زیبا نباشد و به خانم و آقا زیبایی و قشنگی بدهد ؟! شما تا توی جیبتان ده هزار تومان نداشته باشید نمی توانید هزار تومان به یک فقیر بدهید با دست خالی که نمی شود یا باید کارت داشته باشید یا پول نقد . ما انسانها دنبال زیبایی هستیم و زیباتر از خدای متعال علم بی نهایت ، قدرت بی نهایت ، ثروت بی نهایت حضرت موسی علیه السلام پرسید خدایا پادشاهان خزانه دارند ، نمی دانم بانک مرکزی به قول ما دارند تعبیرات از بنده است سهام دارند ، طلا دارند ، طلاهای تو کجاست ؟ قدرت تو کجاست ؟ خُب همه موجودات ملک خدا هستند انِّا لله ؛ ولی فرمود موسی از این پول بیشتر که « إِذَا أَرَدْتُ شَیْئاً أَنْ أَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُون» ؛ من هر چه را بخواهم می گویم بشو می شود . بزرگان در تفسیر گفته اند گفتن بشو هم لازم نیست که بگوید بشو تا بشود اراده کند ، بخواهد یک کاری می شود . ما نیاز به آب و غذا داریم ولی آب و غذا ما را سیر نمی کند . چرا بعضی از زندگی ها پول دارند ، بچه دارند ، زن دارند ، شوهر دارد خانم ، مقام دارد ولی یک گمشده ای دارد بشر ؛ اگر عالم را به او بدهی گمشده اش هنوز پیدا نمی شود .
امام رحمه الله علیه فرمود این ابر قدرتها که می بینید می دانید چرا دائم چنگ می زنند به شرق و غرب ، می خواهند بروند کُرات بالا ، سیر بشو نیست انسان ، تا وصل نشود به آن قدرت بی نهایت سیر نمی شود . چه زمانی سیر می شود و لذت کامل می برد ؟ چه زمانی آرام می گیرد و آرامش پیدا می کند بشر ؟ وقتی که برسد به حضرت حق . چه جوری می شود ؟ مکان . نه ، مکان ندارد « وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی » ؛ بارها می پرسیدند از پیغمبر خدا که خدا کجاست ؟ توی مسجد است ؟ مسجد الحرام است ؟ توی کعبه است ؟ توی حرم ها است ؟ خطاب رسید نه ، اینجوری دنبال خدا نگردید . پیغمبر ما به اینها بگو « فَإِنِّی قَرِیبٌ » ؛ من نزدیک شما هستم ، از رگ گردن به شما نزدیکتر هستم « أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ » ؛ جوابتان را هم می دهم ، حرفهایتان را هم می شنوم ، عزیز من هستید ، شما در بین ما جمعیت کشاورز حتماً خیلی داریم آقایون کشاورز دیدید چقدر آدم محصولش را دوست دارد ، یک گیاه آمده بیرون لذت می برد . همه اش هم پول نیست اگر یک کسی برود این گیاه را بکَند جدای از پول انگار روحش را کَنده ، انگار یک تکه از بدنش را کنده ، ما انسانها مخلوق خداییم ، خدا ما را دوست دارد ، خدا عنایت دارد . ما را برای بهشتش آفریده ، ما عاشق چنین خدایی هستیم فقط مثل این شیشه ها که غبار می گیرد یک خرده ای روی قلبمان را غبار می گیرد و الا چه کسی زیباتر از خدا ؟ چه کسی قشنگتر از خدا ؟ چه کسی مهربانتر از خدا ؟ مادر که مرکز محبت است در جامعه بشری سر سوزنی است از محبت خدا . غفلت می گیرد ما را برای برطرف شدن یک غفلت یک پیش بینی هایی شده یک موردش اعتکاف است ، سه روز توی مسجد بودن آدم فارغ البال بشود به شرطی که واقعاً اعتکاف باشد . عزیزانی که می خواهید اعتکاف بروید موبایلتان را اگر می توانید در این سه روز خاموش نگه دارید دو دقیقه روشن کنید خبر بدهید به خانواده و تمام . اعتکاف با موبایل قابل جمع نیست ؛ اعتکاف یعنی خلوت با خدا . آن لحظه آدم همه اش به گذشته اش فکر کند ، به آینده اش فکر کند ، آرام آرام اشکش جاری می شود . اعتکاف مثل این شیشه شوری است که پاک می کند لکه ها را ، نماز جمعه غفلتهای یک هفته را می زداید . همه مان دچار غفلت می شویم نماز و دعا ، اعمال دیشب که لیله الرغائب عده ای از مؤمنین انجام دادند . ذکر در ماه رجب ، استغفار ، با خدا حرف زدن ، خلوت کردن با خدای متعال اینها غفلتها را از بین می برد. گاهی مریضی ها به انسان صفا می دهد ، گرفتاری ، مریضی اینها گاهی زنگارها را برطرف می کند ولی شما از خدا بخواهید که عافیت بدهد و ضمن عافیت این مشکلات برطرف بشود . پس ماه رجب ماه ائمه علیهم السلام است ، ماه پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم هم است ، ماه خدا هم است ، ماه راز و نیاز با خدا ان شاء الله که همه مان بهره مند باشیم .
قرآن شریف و ائمه همه ما را موعظه می کنند که از فرصتها استفاده کنیم عمر ما خیلی زود می گذرد ، ماه رجب خیلی زود تمام می شود ، قدر بدانیم ، آنهایی که می توانید خودتان را برسانید به حرم ثامن الحجج امام رئوف علی بن موسی علیه السلام خودتان را آنجاسلم جد الاا از جهنم و عذاب و گرفتاریها محافظت بفرما . والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته پدرها ، به پرستار. « الحَمدُ لِلّهِ الَّذی أشهَدَنا مَشهَدَ أولیائِهِ فی رَجَب » ؛ اگر می خواهید به پیغمبر برسید از طریق ائمه ، اگر می خواهید به خدا برسید از طریق ائمه « منْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِکُمْ » ؛ آنجا خدمت حضرت رضا علیه السلام برویم ، درخواست کنیم ، برای دیگران هم دعا کنیم ، قبل از رفتن هم قلبمان را صاف کنیم ، راضی بشویم یکی از مراجع بزرگ که خیلی توفیقات عجیبی داشتند از ایشان سؤال شده بود چه شد شما اینقدر توی دنیا توفیق داشته اید ، این همه توفیق یک انسان !! یکی دو تا کار را معین کرده من چیزی نیستم ولی به نظرم اینها مهم است یکی موردش این است اگر هر کسی به من بدی کرد ، در حق من کوتاهی کرد فوراً او را بخشیدم ، سخت نگرفتم این که نمی دانم دیدارها به قیامت ، قیامت چنین می کنم ، من دیگر از تو نمی گذرم پناه می بریم به خدا . آن مرجع بزرگ فرمود من از همه گذشتم خدایی است خودش اداره می کند من دلم را از کینه خالی کردم ، از هر که به من بدی کرده گذشتم و در این جهت بود که خدا عنایت کرد .
خدایا ما را جزء رجبیون واقعی قرار بده . این جمعیت که با اخلاص هر هفته می آیند از کارشان ، از استراحتشان می گذرند در محضر امامزاده محترم با اخلاص زن و مرد ، بزرگ و کوچک می آیند خدایا دست همه ما را بگیر . یک لحظه ما را به خودمان وا مگذار .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا ﴿١﴾ وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ﴿٢﴾ وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا ﴿٣﴾ یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا ﴿۴﴾ بِأَنَّ رَبَّکَ أَوْحَى لَهَا ﴿۵﴾ یَوْمَئِذٍ یَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِیُرَوْا أَعْمَالَهُمْ ﴿۶﴾ این دو آیه را دقت کنید فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ خَیْرًا یَرَهُ ﴿٧﴾وَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّهٍ شَرًّا یَرَهُ ﴿٨﴾ پناه می بریم به تو ای خدای مهربان . والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته .
خطبه دوم :
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله و الثناء له ، نؤمن به نتوکل علیه اللهم ایاک نعبد و ایاک نستعین فاهدنا الصراط المستقیم و صل علی سیدنا و نبینا محمد صلی الله علیه و علی آله الطاهرین اللهم صل علی موالینا و ساداتنا علی و فاطمه والحسن والحسین و علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الخلف القائم المهدی صلواتک علیهم اجمعین اللهم صل علیهم و عجل فرجهم و اللعن و اهلک اعدائهم اجمعین .
« إِنَّمَا یُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِسَابٍ »زمر/۱۰ ؛ یا صاحب الزمان یا بقیه الله روز شماست ، امید ما به شماست ، عنایتی به این جمع و قلب و زندگی و حال همه ما داشته باشید یابن الحسن . در حضور معنوی امام زمان علیه السلام خطبه دوم را پیرامون نگاهی به دیروز و نگاهی به امروز آغاز می کنیم . منظورم از دیروز ۴۴ سال قبل است در سال ۵۷ آنهایی که سنشان اقتضا می کند که بسیاری از شماها هستید برگردید به ۴۴ سال قبل این روزها اوایل بهمن تا قبل از دوازدهم چه حالی داشتیم، چه خبرهایی بود ، اینهایی که عرض می کنم همه تأیید می کنید . نماز جمعه نماز تذکر است هدفهایمان همه یکی بود از آن مرکز تهران ، مرکز کشور تا اقصی نقاط کشور روستاها همه طبقات یک حرف می زدیم . هدفمان این بود ستم کنار برود ، ظلم کنار برود به جایش حکومت دینی بیاید ، عدالت بیاید ، مردم حرفشان مطرح باشد ، نظام مردمی باشد ، دینی باشد همه مان یک حرف می زدیم همدل بودیم نه فقط هم زبان که هم زبانی هم مهم است ولی همدلی مهمتر بود . زبانهایمان یک چیز می گفت دلهایمان هم یک چیز را می گفت هر جای کشور می رفتی یک سخن ، یک مطلب دلها همه پیوند خورده بود به این حقیقت . فداکاری و ایثار بود هر کسی می توانست با پول ، با مال ، جوانها با جانشان ، روستاها با پخت نان با ارسال کمکها به جاهایی که لازم بود هر که هر جور می توانست ایثار داشت و ذره ای غیر خدا هم نبود . کسی اصلاً فکر نمی کرد مقام و منصب بعدش چه می شود ، بعدش را ولش کن ایثار ، فداکاری فعلاً به آن هدف برسیم .
چهارمین خصوصیات کشورمان در ۵۷ این روزها خصوصیت انتظار بود همه مان منتظر بودیم . غیر از این آقایان انتظار انتظار چه داشتیم ؟ منتظر چه کسی ولی فقیه زمان امام رضوان الله علیه به دامان پُر مهر و محبت امت برگردند ، همه مان منتظر بودیم به معنای واقعی منتظر بودیم یعنی شب می آمدیم از طریق حالا رسانه خیلی در اختیار نبود همان مختصری که بود گوش به زنگ بودیم ببینیم چه زمانی امام می خواهند تشریف بیاورند ؛ ذوق و شوق داشتیم . آن روزها در کنار امیدواری و انتظار بیم هم داشتیم خدایا چه خواهد شد این هواپیمایی که می خواهد بیاید وسط راه ممکن است اینها منفجرش کنند که بوده جزء برنامه هایی که بعد توی تاریخ حتماً خواندید یکی از نقشه ها این بوده که تمام کنند کار را ، بیم داشتیم . این بیم چکار می کرد ؟ آیا ما را سست می کرد ؟ نه ، بیشتر توکل بر خدا ، جدیت ، تلاش شعارهای جدی ، بیم ، انتظار ، ایثار ، وحدت ، همدلی ، هم زبانی چه فضای خوبی بود آن روز و اما امروز ۴۴ سال گذشت امروز را عرض کنم و عرضم تمام.
اگر بخواهیم این انقلاب عظیم که به نام دین آغاز شده استمرار پیدا کند ان شاءالله پرچم به دست حجت ثانی عشر داده بشود ، اگر بخواهیم چنین بشود همان حرف دیروز را باید امروز هم پیاده کنیم . ما امروز هم نیاز به وحدت داریم ، نیاز به همدلی داریم ، نیاز به ایثار و فداکاری داریم ، نیاز به انتظار داریم همچنان باید منتظر باشیم ، منتظر قوت اسلام ، منتظر شکست دشمن . دشمن از هیچ کاری دریغ نمی کند در این ۴۴ سال هم نشان داد . شما می بینید از توهین به مقدسات گرفته خجالت نمی کشند به کتاب آسمانی ما توهین می کنند ، به جوانهایتان بگویید ما مسلمانها هیچ کجا تحمل نکردیم توهین به پیغمبران گذشته را ، ما مدافع حضرت موسی علیه السلام هستیم پیغمبر یهود ، ما مدافع عیسی علیه السلام هستیم پیغمبر مسیح ، ما مدافع انجیل واقعی و تورات واقعی ، زبور و کتابهای آسمانی هستیم . بعد جزای ما این است شما برگردید به قرآن توهین کنید ؟! جزای ما این است شما برگردید نسبت به مرجعیت ، نسبت به رهبری کاریکاتور که مناسب شأن خودتان است بعد اینها را منتشر کنید ؟! ما مدافع همه انبیاء هستیم ، ما مدافع توحید هستیم. چرا اینجوری ؟ چرا نامردی ؟ توهین به شخصیت ها ، توهین به مقدسات ، توهین به کتب آسمانی، تحریم ها بعضی وزرای کشور ما را اخیراً تحریم کردند ، بعضی از مسئولین را تحریم کردند ، تحریم های مختلف دارند ، دشمن اسمش همراهش است اما عرضم تمام اگر ما همان مؤلفه های ۵۷ را داشته باشیم امروز هم خدا قول داده ، خدا نگفته سال ۱۳۵۷ با سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فرق می کند «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا» عنکبوت/۶۹ ؛ هر کس مرد است ، زن است ، هر شغلی دارد کوشش کند در راه ما ، کمکش می کنیم، عاقبت هم از آنِ متقین است ، این کشور، این دنیا باید ان شاءالله روزی به دست آن عدالت گستر مطلق ذخیره خدا ، زیباروی عالم یوسف فاطمه امام عصر حجه بن الحسن العسکری علیه السلام ان شاءالله به دست آن بزرگوار اداره بشود . دشمن هر جا را هدف می گیرد ما باید زودتر از او هدف بگیریم ، بعضی جاها یک کم عقب ماندیم ، آنها را باید جبران کنیم ، آنها روی جوانها و نوجوانها کار کردند ، گرفتند عده ای را از ما خُب حالا که فهمیدیم اشتباه کردیم مثل جنگ اُحد در یک قسمتهایی عقب ماندیم ، شکست خوردیم رهبر معظم انقلاب هم گله کردند از بعضی جهات ، خُب ایشان اشراف دارند بر همه مسائل ، ما عقب ماندیم در خیلی جهات باید تلاش کنیم . بچه ها را مواظب باشیم ، دشمن روی هر نقطه می فهمیم که می خواهد حساس بشود کار کنیم البته کنار توکل ، کنار انتظار ، کنار ایثار باید مسئولین درایت کامل هم داشته باشند . از خط ولایت و رهبری جدا نشوند ، اوضاع اقتصادی اوضاع سختی است نباید اینقدر نارضایتی باشد در جامعه ، بحث های گرانی و عدم نظارت بر بازار ، روز به روز گران شدن اینها چیزهایی است که آزار می دهد ملت را ، آزار می دهد ما هم هر جا دستمان می رسد خدمت مسئولین پیام شما را می رسانیم آنها هم در جریان هستند ولی همان سخن ، سال ۵۷ برای نفت مانده بودیم ، سال ۵۷ خیلی سختیها کشیدیم اگر آن روز دشمن توانست پیروز بشود امروز هم باید اینجور خوابها ببینید ولی نه آن روز توانست و نه امروز «وَالْعَاقِبَهُ لِلْمُتَّقِینَ» ؛ قصص/۸۳ .
خدایا ملتمان ، مملکتمان ، رهبر معظممان ، جوانهایمان ، جامعه مان از خطرات آخرالزمان محافظت فرما . توفیق برطرف کردن همه مشکلات به مسئولین عنایت فرما . در هر خانه ای جمعیت مریض دارند ، گرفتارند به مریضان شفا ، به پرستارهایشان ، مادرهایی که چقدر زحمت می کشند ، به پدرها ، به پرستارانشان خدایا صبر و اجر عنایت بفرما . عاقبت امر ما ختم بخیر برگردان .
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ الْقَارِعَهُ ﴿١﴾ مَا الْقَارِعَهُ ﴿٢﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا الْقَارِعَهُ ﴿٣﴾ یَوْمَ یَکُونُ النَّاسُ کَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ ﴿۴﴾ وَتَکُونُ الْجِبَالُ کَالْعِهْنِ الْمَنْفُوشِ ﴿۵﴾ فَأَمَّا مَنْ ثَقُلَتْ مَوَازِینُهُ ﴿۶﴾ فَهُوَ فِی عِیشَهٍ رَاضِیَهٍ ﴿٧﴾ وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِینُهُ ﴿٨﴾ فَأُمُّهُ هَاوِیَهٌ ﴿٩﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا هِیَهْ ﴿١٠﴾ نَارٌ حَامِیَهٌ ﴿١١﴾
خدایا ما را به بهشت ابدیت برسان . ما را از جهنم و عذاب و گرفتاریها محافظت بفرما . والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.